SKAUTSKÝ DEN STOLETÍ

23.04.2012 22:25

Na Skautský den století vyrazíme do ulic, škol i zaměstnání se skautskými šátky na krku. Přidejte se! Budou nás desetitisíce! Jednou za 100 let!

foto/obrázek poskytl(a): Petr Vaněk
Junák vyhlásil na vyvrcholení oslav 100 let českého skautingu, na „Skautský den století“ 24. dubna 2012, celostátní „Skautský šátkový den“. K účasti na něm jsou zváni všichni členové a členky Junáka všech generací. Tisíce skautek a skautů se šátky v jeden den ukážou, jak velkou máme radost, že můžeme slavit sté (!) narozeniny českého skautingu. A i když se v ten den všichni nepotkáme, díky propojení „Skautským šátkovým dnem“ budeme slavit společně!

Skautský šátkový den se koná pod mottem „Bez šátku mě na Skautský den století 24. dubna 2012 nikdo neuvidí!“

Skautský šátkový den se koná v celé České republice. Na ulici, ve škole, v práci, na nákupech, v klubovně. Pěšky, na kole, na pramici, v tramvaji i ve vlaku. U přijímaček nebo maturity. Kdekoli a jakkoli, ale se šátkem! (A samozřejmě, kdo chce oslavit skautské narozeniny ne v šátku, ale rovnou v kroji, do toho!)

Na ČT 2 poběží od 15 hodin až do večera pořady na skautské téma (např. v 16:40 soutěž Věříš si? nebo v 18:20 Kouzelná školka :) nebo v 20:00 dokument Trochu lepší svět).

A ani vsetínští skauti nezůstávají s oslavami pozadu - v 16 hodin pořádají Vlčata menší městskou hru. Konec v 18 hodin.

 

—————

Zpět